| Nowy album Metalliki? | |
|
+10Kuba MasterofGuitaR Zappożerca Igor Olaf Lilith Rose Asiek Piotrek Lejsu Artur 14 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Igor
Liczba postów : 1062 Age : 33 Location : Warszawa Registration date : 11/02/2008
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pon Cze 23, 2008 5:12 pm | |
| Ej ma ktoś oryginalne St. Anger? Ze sklepu z książeczką, bonusowym DVD itp.? Bo na bonusowym DVD nagrali całą płytę jak grają ją w studiu...a w łaściwie w takim wielkim tuning roomie ;P Zajebiście to wypadło co nie? (pytanie do posiadaczy oryginalnej płyty) | |
|
| |
Olaf
Liczba postów : 745 Age : 36 Location : Żnin Registration date : 28/12/2007
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pon Cze 23, 2008 7:20 pm | |
| Ja nie mam,ale na Youtubie oglądałem i śmiem się zgodzić z Igorem,i nawet lepiej się słucha jak się jednocześnie ogląda IK fajnie im wyszedł! | |
|
| |
Artur Admin
Liczba postów : 169 Age : 46 Location : USA Registration date : 09/12/2007
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Wto Cze 24, 2008 3:15 am | |
| Igor posiadam oryginalne DVD St.Anger i bardzo mi się podoba. Grają bardzo ostro i żywiołowo. Super ich nakręcili. Ostra jazda... Pozdro. | |
|
| |
Lilith Rose Moderator Forum
Liczba postów : 1525 Age : 35 Location : Łódź Registration date : 12/12/2007
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Wto Cze 24, 2008 7:19 am | |
| | |
|
| |
Igor
Liczba postów : 1062 Age : 33 Location : Warszawa Registration date : 11/02/2008
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Wto Cze 24, 2008 8:09 pm | |
| Haha moim zdaniem Frantikkkk (błąd zamierzony) wymiata wszystko z tego DVD | |
|
| |
Lilith Rose Moderator Forum
Liczba postów : 1525 Age : 35 Location : Łódź Registration date : 12/12/2007
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Wto Cze 24, 2008 8:34 pm | |
| jak dla mnie to Frantic jest najlepszy z całego St. Anger, ale ok, bez offów proszę | |
|
| |
kamila
Liczba postów : 58 Age : 29 Location : Otwock Registration date : 04/07/2008
| |
| |
Piotrek Moderator Forum
Liczba postów : 1060 Age : 37 Location : Sochaczew Registration date : 10/12/2007
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pią Lip 11, 2008 11:08 am | |
| No James też może zagrać jakaś solówkę, w końcu On jest tak doskonałym gitarzystą że nie musi sie ograniczać do "rytmicznego grania" Niech już wyjdzie ta nowa płyta!! | |
|
| |
nefaria
Liczba postów : 197 Age : 38 Location : City of gold Eldorado Registration date : 06/06/2008
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pią Lip 11, 2008 3:11 pm | |
| widzę, że nie tylko mnie zżerają nerwy przed premierą | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
Liczba postów : 1060 Age : 37 Location : Sochaczew Registration date : 10/12/2007
| |
| |
nefaria
Liczba postów : 197 Age : 38 Location : City of gold Eldorado Registration date : 06/06/2008
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pią Lip 11, 2008 3:24 pm | |
| ja tam już po nocach nie śpię | |
|
| |
Kuba
Liczba postów : 283 Age : 31 Location : Kłodzko Registration date : 25/03/2008
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pią Lip 11, 2008 5:54 pm | |
| - Piotrek napisał:
- No James też może zagrać jakaś solówkę, w końcu On jest tak doskonałym gitarzystą że nie musi sie ograniczać do "rytmicznego grania" Niech już wyjdzie ta nowa płyta!!
Prosze, nie uzywajcie przy okreslaniu gry rytmicznej słowa " ograniczac", riffy tez sa bardzo wazne, ( jesli nie najwazniejsze) w muzyce Metalliki i ich granie wymaga olbrzymich umiejetnosci technicznych, wiec nie ma mowy o zadnym " ogranicznaiu". Śmiałbym nawet sądzic ( tu pewnie wiele osob bedzie chcialo mnie zlinczowac), ze James jest nawet lepszym gitarzysta niz Kirk ( Czekajcie na słowa uzasadnienia, nim zapalicie stos). Zwróccie uwage na to, ze James podczas grania rózniewz spiewa. Wymaga to doskonalej wrecz kordynacji ( nic dziwnego, ze gral równiez na garach), wiec jesli jest na tyle dobry technicznie by grac i spiewac, to mysle, ze dłaby tez rade zagrac wszyteki solówki Kikra, zwazywszy równiez na to, ze jest kompozytorem, z pewnoscia nie mialby problemów z skomponowaniem solówki, co juz zreszta z pewnoscia robil. Ze grac swietne partie solowe James potrafi, to juz wszycy wiemy. Udowodnil to na nothingu, masterze i orionie. No dodam jeszcze, ze James z pewnoscia ma swietny sluch, gdzyz przygode z muzyka rozpoczynal od pianina. Dobry sluch to niezbedna cecha gitarzysty solowego. Takze mysle, ze James i Kirk z pewnoscia mogliby sie zamienic, | |
|
| |
nefaria
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pią Lip 11, 2008 6:14 pm | |
| ja jak najbardziej się z Tobą zgadzam: James jest świetnym muzykiem, bardzo dobrym gitarzysta a jego solówki ustępują tym granym przez Kirka tylko szybkością i stopniem trudności (wymieniana solówka z NEM jest pierwszą jakiej się uczą wszyscy początkujący gitarzyści) prawda jest taka, że James nie jest lepszy od Kirka, masz absolutną rację, że gitara rytmiczna jest piekielnie ważna- nawet już samej definicji jej nazwy, ale Kirk jest szybszy i lepszy technicznie, jego solówki przeszły do historii muzyki metalowej a fakt, że James śpiewa i gra naraz nie jest takim fenomenem w trashu patrz choćby Slayer Rozumiem Twój sentyment do Jamesa bo dzielę go równie gorliwie ale trzeba oddać bogu co boskie a Kirkowi co Hamettowe | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pią Lip 11, 2008 6:27 pm | |
| Ostatnie zdanie przejdzie do histori tego forum. Gratuluje Nefario <pada w hołdzie na kolana>.. Hmmm noto ja mysle, ze Jamesowi dajemy to co boskie w takim razie | |
|
| |
Igor
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Sob Lip 12, 2008 1:54 pm | |
| Haha Nefaria powaliłaś mnie A wrzesień coraz bliżej. Moim zdaniem James wykonuje większą pracę w Metallice (jako gitarzysta w porównaniu do Kirka). Wystarczy popatrzeć na koncerty - Kirk zawsze gra solówkę jednak podczas grania zwrotki czy refrenu czy riffu (choć nie w każdym przypadku) jest mozna powiedzieć gitarzystą rytmicznym | |
|
| |
Olaf
Liczba postów : 745 Age : 36 Location : Żnin Registration date : 28/12/2007
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Sob Lip 12, 2008 7:36 pm | |
| Dokładnie Kuba i Nefaria <piona> Poszukajcie mi osobę,która równie zagra i zaśpiewa jednocześnie tak jak James-Master Of Puppets czy Demage INC.! Ze świecą takich szukać!U mnie James jest tylko troszeczkę niżej w hierarchii niż Kirk!I również zauważcie,że James gra jednocześnie z Kirkiem wolne solo z mastera!Które z tego co wiem,nie jest za łatwe do zagrania,więc chociażby to świadczy o jego zaje...predyspozycjach instrumentalnych! | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Nie Lip 13, 2008 1:09 pm | |
| A więc Jamesowi oddajemy to co Hetfieldowe. czyli zajebisty wokal, genialne teskty, pełna pasji gra rytmiczna, a Kirkowi to co Hammettowe, czyli wysadzajace z butów solówki | |
|
| |
kamila
Liczba postów : 58 Age : 29 Location : Otwock Registration date : 04/07/2008
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? Pon Lip 21, 2008 11:49 am | |
| - Kuba napisał:
- Piotrek napisał:
- No James też może zagrać jakaś solówkę, w końcu On jest tak doskonałym gitarzystą że nie musi sie ograniczać do "rytmicznego grania" Niech już wyjdzie ta nowa płyta!!
Prosze, nie uzywajcie przy okreslaniu gry rytmicznej słowa " ograniczac", riffy tez sa bardzo wazne, ( jesli nie najwazniejsze) w muzyce Metalliki i ich granie wymaga olbrzymich umiejetnosci technicznych, wiec nie ma mowy o zadnym " ogranicznaiu". Śmiałbym nawet sądzic ( tu pewnie wiele osob bedzie chcialo mnie zlinczowac), ze James jest nawet lepszym gitarzysta niz Kirk ( Czekajcie na słowa uzasadnienia, nim zapalicie stos). Zwróccie uwage na to, ze James podczas grania rózniewz spiewa. Wymaga to doskonalej wrecz kordynacji ( nic dziwnego, ze gral równiez na garach), wiec jesli jest na tyle dobry technicznie by grac i spiewac, to mysle, ze dłaby tez rade zagrac wszyteki solówki Kikra, zwazywszy równiez na to, ze jest kompozytorem, z pewnoscia nie mialby problemów z skomponowaniem solówki, co juz zreszta z pewnoscia robil. Ze grac swietne partie solowe James potrafi, to juz wszycy wiemy. Udowodnil to na nothingu, masterze i orionie. No dodam jeszcze, ze James z pewnoscia ma swietny sluch, gdzyz przygode z muzyka rozpoczynal od pianina. Dobry sluch to niezbedna cecha gitarzysty solowego. Takze mysle, ze James i Kirk z pewnoscia mogliby sie zamienic, Nie musisz sie martwic tu nikt Cie nie zlinczuje. A po za tym masz swoje zdanie w ktorym mnie coraz bardziej przekonujesz .... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Nowy album Metalliki? | |
| |
|
| |
| Nowy album Metalliki? | |
|