| Twórczość własna | |
|
+17Celsus lars_ulrich46 gloomy Ryba666 Trzeszcz Tiger ashley1512 nefaria Kuba Artur Issues Lejsu Olaf MasterofGuitaR Igor Lilith Rose Piotrek 21 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Piotrek Moderator Forum
Liczba postów : 1060 Age : 37 Location : Sochaczew Registration date : 10/12/2007
| Temat: Re: Twórczość własna Czw Mar 27, 2008 6:55 pm | |
| Heh, no dokładnie A mi sie wreszcie to moje muzykowanie udało w necie umieścić więc możecie sobie posłuchać jak gram melodię z Ojca Chrzestnego http://www.sendspace.com/file/29ffgr | |
|
| |
Kuba
Liczba postów : 283 Age : 31 Location : Kłodzko Registration date : 25/03/2008
| Temat: Re: Twórczość własna Czw Mar 27, 2008 8:20 pm | |
| Dobra to teraz ja moze sie czyms wykaze... Poniżej zamieszczam swoje teksty. Wersja polish. Może nieco niezrozumiale sa, ale myślę, że warto przezytać. Wersy raczej sięnie rymują. Teskty czekją na wersję english. Oceńcie sami... Proszę o krytykę... moze byc nawet ostra... "Droga bez końca" Nie zdawałem sobie sprawy,że to tak daleko zajdzie, Widzę początek drogi,która nie ma końca, gdybym liczył swoje wady i pomyłki, Oddałbym wszystko za drugą osobę. ref: Jak słowa wędrowca proszącego o łyk wody, jak troski i żale wylane z serca, Tak martwią mnie moje własne myśli i słowa, W tym miejscu już zapomniałem jak się oddycha i jak usłyszeć bicie własnego serca. Obiecali mi,że w czasie najgorszego Ujrzę światło w tunelu, Póki co jestem sam na sam z ciemnością, Albo oni kłamali,albo kłamali,tylko nie to. ref..................... Bo jeśli to prawda to przestanę oddychać. Bo jeśli to prawda to serce przestanie mi bić, To nie byli jeszcze prawdziwi przyjacieje, Tak samo jak wszyscy fałszywi w moim życiu, Nie chce mi się żyć jak otym myślę, Dzięki. Ale bez was też dam sobie radę w rzuceniu się w otchłań szaleństwa. ref................... To wszystko przez was- dlaczego byłem taki głupi. " drugi po ostatnim" Ten sam obraz od poranka do zmierzchu, kłamcy przkonują mnie o newinności, słyhcac trzepot skrzydeł rozpaczy, dach nad głowa dla tęsknoty, jeden celny cios , a otworzą mi ise oczy. ref: Ostatni zakręt tak daleko, ból ucieczki drze cię na strzepy, zamknij usta i milcz jak najgłośniej. Nie bądź tym bohaterem, który ma odejśc nim on zostanie bez sił, ten zwrok znienawidzenia, boją ise tylko ostatniego tchnienia, myśl tak długo, aż okaże sie to kłamstwem. ref x2 Czując w sobie siłę" Przyszedł dzień, w którym stanął nad przepaścią, nie dostrzegał siebie, wiec nauczył sie latać strach sprawia, że wszytsko staje ise takie szybkie. Kim jest ten biały człowiek? ref: Pewnego dnia zrozumie, ze nigdy nie dotrze do miejsca, o którym śnił, daj mu powietrze by mógł oddychać zanim sie udusi, podaj mu rękę zanim spadnie. Słyszę go w moich myślach, chociaż nie wiem, czy to nie ja, chyba mnie przekonuje, bym przestał brać a zaczął dawać. ref:... Zastanowie się dokąd idę, i tak zostałą mi jedna droga, coś mnie jednak zmusza ,zeby zostać tutaj, to chyba moje urujone myśli, to nie moge być ja. ref:... Czuję sie załamany, nie życzę nikomu mistrzostwa w graniu mojej roli nie zyjemy po yo, zeby umierac, lecz po to, żeby żyć. Rozerwany" Zaczynam krwawić zanim zobacze ranę, kto zesłał to przekleństwo pod postacią przyjaciela, zesłało plagę, złamało duszę, nie można isę podnieść jak ise raz upadło, musze zapamiętać i powtórzyć wszytskim, którzy są dookoła ref: Wstsko sie wali, złoty łańcuch został rozerwany, to się rozsypało, to nie istnieje, to jest nieralne. Złamany, złamana dusza ireszta świata, podązamy za przekleństwem pod postaciaprzyjaciela, byłoby niemożliwe, ale ktoś tu chyba krzyczy , że potrzebuje kłamstw by sammeu być szczery,, tak cich ,ale każdy go słyszy. ref.... Z każdym dniem to mnie coraz bardziej przerasta, przeszywa, mogę upaść do światła albo podnieśc siew mroku, nie wiem co wybrać. ref..... żałujac złych posunięć, pomyłek, błędów, przeopraszając upadłych, zastanawiam sieczyt to byłem ja. ref..... upaść niżej, niżej, niżej to już rozerwane, rozerwane | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
Liczba postów : 1060 Age : 37 Location : Sochaczew Registration date : 10/12/2007
| Temat: Re: Twórczość własna Czw Mar 27, 2008 9:59 pm | |
| No no, ciekawe teksty Mimo Twojego młodego wieku już takie życiowe, brawo | |
|
| |
Lilith Rose Moderator Forum
Liczba postów : 1525 Age : 35 Location : Łódź Registration date : 12/12/2007
| Temat: Re: Twórczość własna Pią Mar 28, 2008 6:49 am | |
| To musiało się stać ^^ Piotr rozpoczął walke ^^ walkę na śmierć i życie ^^ Jak to mówił Don Carleone : Piotro, you're my older brother, and I love you. But don't ever take sides with anyone against the family again. Ever. (Piotrze, jesteś moim starszym bratem i cię kocham, ale nigdy więcej nie występuj przeciwko rodzinie. Nigdy.) Hihi, to króki wstęp z Ojca Chrzestnego a tak na serio to Piotruś mnie wczoraj zainspirował do zagrania tej cudownej piosenki z ojca chrzestnego więc możecie ocenić obie nasze wersje http://www.sendspace.com/file/xm3ztn | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
| Temat: Re: Twórczość własna Pią Mar 28, 2008 10:34 am | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Pią Mar 28, 2008 11:16 am | |
| no bo to był cytat z Ojca Chrzestnego ^^ a nauczyłam się dalej tej piosenki już xD ale jest w wyższej tonacji i by inaczej brzmiało dlatego nie dograłam | |
|
| |
Igor
Liczba postów : 1062 Age : 33 Location : Warszawa Registration date : 11/02/2008
| Temat: Re: Twórczość własna Pią Mar 28, 2008 1:42 pm | |
| No naprawdę pięknie zagrane Agatko można wczuć się w klimacik. Ale ciut za wolno w niektórych momentach moim zdanie | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Pią Mar 28, 2008 1:47 pm | |
| nono, może za wolno, ale klimat 1 klasa | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
| Temat: Re: Twórczość własna Pią Mar 28, 2008 2:35 pm | |
| Heh, no klimacik jest jest Hell YEAH! | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Pią Mar 28, 2008 2:54 pm | |
| a co do tekstów Kuby to są świetne!! wszystkie mi się strasznie podobały oprócz 1 zwrotki i 1 refrenu w 1 piosence, a reszta była świetna po prostu, gratuluje | |
|
| |
Artur Admin
Liczba postów : 169 Age : 46 Location : USA Registration date : 09/12/2007
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 1:50 am | |
| | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 7:26 am | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 9:07 am | |
| oo kurczaki, ale cena ale Gibsonki lubie a Music Center to mam niedaleko domu ^^ | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 9:41 am | |
| Agatko... czy to może mieszkasz we Wrocku? Ja w Kłodzku... w sumie mógłbym do music center kiedyś wpaść... | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 9:43 am | |
| nieee, Lódź mój drogi ^^ | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 9:49 am | |
| Aaaa... Noto tam sklepów muzycznych pewnie sporo... Nam w Kłodzku zamknęli jedyny sklep muzyczny... | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 9:57 am | |
| no sporawo, na samej pietrynce sa 3 ^^ a uliczki dalej w około to nie zliczę | |
|
| |
Igor
Liczba postów : 1062 Age : 33 Location : Warszawa Registration date : 11/02/2008
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 12:36 pm | |
| | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 12:55 pm | |
| No fajne wiosła... Twoje? Noto ja może jeszcze teraz dorzuce tekst ,który przed chwilą napisałem. Wersja polish, ale mam zamiar napisac też english. Oto i on: " Zapamiętaj" Chcę tak bardzo, ale nie widzę, złe myśli wychodzą ode mnie, dzwony uspokoiły się, wszytsko ucichło, nawet niebiosa zastanawiają się jak, nie zatrzyma mnie nawet mur tych, którzy pragną bym pozostał, ale to nie pomoże, nie pomoże... ref: poprostu odszedł zakończył bieg, będąc tym, kogo znaliśmy, takie życie trwa najkrócej, pochowany pod drzewem, które jeszcze nie wyrosło. To powraca, za każdym razem boli tak samo, ogień, który rozpaliliśmy, jeszcze trawi dusze, każda pustka przepełniona gniewem, w ciemnosci błądząc, nikt nie poda nam ręki, odrobiny światła, odrobiny światła..... ref:...... Zgliszcza dymią, dym naszego gniewu, nic nie pozostało, nieszczęście naszym pokarmem, kto podaje rękę, ten ją traci, ksztusząc się wołamy do pustej ściany, przez okno, na cały świat.., pomoc nadchodzi......... tylko w naszych głowach. ref...... Kto zgadnie o czym jest ten teskt.. dostanie nagrodę. | |
|
| |
Igor
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 1:01 pm | |
| Hmm o wojnie i śmierci? No pierwsze wiosło od prawej jest moje Reszta moich starych | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 1:11 pm | |
| No czytajcie dalej i oceniajcie..... O Śmierci po części, ale to zbyt ogólnie... o wojnie w żadnym wypadku. | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 2:18 pm | |
| czy jest to o smierci Cliffa Burtona??? | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 4:22 pm | |
| Też nie... Nie jest on pisany z myślą o konkretnej osobie, no główkujcie dalej... A czy wogóle ten tekst jest dobry? Bo jeszcze nikt go nie ocenił pod względem lirycznym | |
|
| |
Igor
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 7:11 pm | |
| Podoba mi się. Ze względu na to, że jest w Stylu (tak Stylu) Jamesa | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 7:56 pm | |
| No może..., ale do James mi jeszcze daleko.. Dobrze ostatnia szansa.. Jeśli nikt nie zgadne to powiem o czym traktuje teskt | |
|
| |
Igor
| Temat: Re: Twórczość własna Sob Mar 29, 2008 11:23 pm | |
| WIEM! O odejściu Jasona Jak ja za nim tęsknię... | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 7:57 am | |
| Nie, ten teskt nie jest związany z Metallcą... | |
|
| |
Igor
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 11:10 am | |
| Omg... to nie mam pojęcia o czym | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 1:00 pm | |
| No dobra,... powoiem o czym Pierwsza zwrotka jest o rozstawaniu sie człowieka z tym światem. Mimo tego, ze pozornie wiedzie szczęślwe życie, ma kochające go osoby wokół siebie, to jednak cos go podłamało na tyle, zeby popełnić samobójstwo. Refren traktuje o jego śmierci. W dalszej części wyjaśniony jest powód jego samobójstwa. To przez osoby, które go gnębiły, doprowadziły do takiego stanu juz wiele osób, stad np. wers " Nieczszęscie naszym pokarmem". Jednak już w ostatniej zwrotce pojawai się jakby promyk nadzieji. Mówi ona o tym ,ze tacy ludzie sami, prendzej czy później sie wykoncza. Stad np. wersy o ksztszeniu sie i wzywaniu pomocy.., która nigdy nie nadajdzie. Mój teskt nie traktuje o konkretnej osobie, ale takie historie faktycznie czesta maja miejsce | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 3:10 pm | |
| no to już większa złożoność xD a tak w ogóle tęskniliście pod moją nieobecność?^^ | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 4:12 pm | |
| - Lilith89 napisał:
- no to już większa złożoność xD a tak w ogóle tęskniliście pod moją nieobecność?^^
A nie było Cię No ale oczywiście że tęskniliśmy, za Twoim wokalem i grą na gitarce | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 4:18 pm | |
| taa, za wokalem szczególnie, nie kłamałbyś chociaż ^^ | |
|
| |
Igor
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 6:34 pm | |
| No zauważyłem, że spadła ilość postów/dzień... ale fajnie, ze jesteś :* | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 6:38 pm | |
| Ja miałbym małą prośbę do Piotrka.. Czy mógłbyś zamieścić jeszcze raz swój wokal na tym serwisie, bo pliki sa z tamtad wyskasowywane po 7 dniach... Ja sie spóźnilem.. | |
|
| |
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 6:38 pm | |
| no jeden zauważył, muaa:* | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
| |
| |
Piotrek Moderator Forum
| Temat: Re: Twórczość własna Nie Mar 30, 2008 7:46 pm | |
| | |
|
| |
Kuba
| Temat: Re: Twórczość własna Pon Mar 31, 2008 12:35 pm | |
| No wokal niczego sobie... tylko nie jestem pewien, czy troche nie za cicho. Ale powiem ci jedno bardzo fajnie wyciągasz i wyostrzasz końcówki wersów w tesj pisenkce, tak jak James Może też sróbuję coś nagrać, tylko nie wiem czy moja mutacja mi w tym nie przeszkodzi | |
|
| |
Igor
| Temat: Re: Twórczość własna Pon Mar 31, 2008 12:40 pm | |
| Uła mutacja to okropna rzecz :/ Nie zazdroszczę Ci... | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
| Temat: Re: Twórczość własna Pon Mar 31, 2008 3:32 pm | |
| - Kuba napisał:
- No wokal niczego sobie... tylko nie jestem pewien, czy troche nie za cicho.
Ale powiem ci jedno bardzo fajnie wyciągasz i wyostrzasz końcówki wersów w tesj pisenkce, tak jak James Może też sróbuję coś nagrać, tylko nie wiem czy moja mutacja mi w tym nie przeszkodzi Heh, no ja sam nie wiem czemu jest tak cicho, bo śpiewałem te piosenki głośno no ale widocznie tak się nagrało....A co do tego porównania do James'a to już nie raz słyszałem takie słowa pod swoim adresem Ale oczywiście dzięki za nie A co do tej mutacji to fakt, ona może być przeszkodzą w Twoim wokalu.... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Twórczość własna | |
| |
|
| |
| Twórczość własna | |
|