Podawać swoich faworytów
Moi ulubieńce:
- Vesania
- Behemoth
- Vader
- Lost Soul
- Azarath
- Decapitated
- Armagedon
I to mniej więcej tyle
Dołączę też swoją opinię o polskim "metalu szatana"
Żeby określić potęgę polskiej muzyki "wybrańców" wystarczą dwa słowa: Behemoth i Vader a ostatnio szczególnie Behemoth po wydaniu świetnego Evangelion. Ale mamy też zespoły mniej znane a równie zajebiste wśród nich Decapitated i świętej pamięci Vitek. Chłopak mając przed sobą 2 tomy i kilka talerzy grał death metal na światowym poziomie. Warto też wspomniejć o Vesani, wykonują black metal ich ostatnia płyta "Distractive Killusions" w moim rankingu wskoczyła na miejsce "egzekwo" z Master Of Puppets
. Armagedon powstał w roku 1986, nagrał płytę Invisible Circle (+ kilka wydań demo) i zakończył działalność, lecz w 2009 roku uderzył w nas znakomitym "Death Then Nothing" i za kilka dni rusza w trasę. Lost Soul, zespół z Wrocławia, narazie znam tylko najnowszą płytę "Immerse In Infinity" i powiem że miażdży gnaty potęgą i brzmieniem, a Jacek Grecki swoją 7 strunówką tworzy piękne solówki. Zespół Azarath powstał z inicjatywy Inferno (pałkera Behemoth), grają brutal death metal z tematyką satanistyczną (to co lubię
) podobno żednego kawałka nie nagrali na trzeźwo
.
Czyli ugólniając mamy bardzo zajebistą scenę ciężkiego metalu, mamy się czym pochwalić chociaż sami polacy w dupie mają taką muzykę. Przykładem jest to że Decapitated wydaje płyty poza granicą bo w polsce im się nie opyla
Mam nadzieję że za 10 lat wymienione przeze mnie zespoły osiągną wielki suckces i tego im życzę.
Ewantulane literówki proszę omijać i nie zwracać na nie uwagi nie chce mi się sprawdzać tekstu