| Cyanide :D | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Piotrek Moderator Forum
Liczba postów : 1060 Age : 37 Location : Sochaczew Registration date : 10/12/2007
| Temat: Cyanide :D Nie Sie 10, 2008 12:02 pm | |
| A więc nasza Metallica zagrała na wczorajszym Ozzfeście nową piosenkę pt. "Cyanide" Na "youtube" oczywiście to wykonanie się pojawiło w kilku częściach, oto jedna z nich https://www.youtube.com/watch?v=UfKl8K7DKesDla mnie piosenka jest super, nie jest schematyczna, są zmiany tempa i świetna perkusja Larsa I co najważniejsze, to jest heavy-thrashowe, przynajmniej wg mnie | |
|
| |
Igor
Liczba postów : 1062 Age : 33 Location : Warszawa Registration date : 11/02/2008
| Temat: Re: Cyanide :D Nie Sie 10, 2008 2:52 pm | |
| ...Im bliżej Death Magnetic, tym bardziej żałuję, że Jason nie będzie headbangował podczas koncertów promujących... :/ | |
|
| |
Artur Admin
Liczba postów : 169 Age : 46 Location : USA Registration date : 09/12/2007
| Temat: Re: Cyanide :D Nie Sie 10, 2008 4:48 pm | |
| No Kochani dla mnie bomba. Troszkę słabo słychać ale domyślam się że będzie ostro. Wrzesień będzie udanym miesiącem. Chłopaki na scenie są w doskonałej kondycji. Nie mogę się już doczekać całego albumu i klipów. Igor żebyś Ty wiedział jak mi Jasona brakuje w zespole. Z nim by była kompletna jazda. Cyanide słuchałem na słuchawkach kilka razy i mówię Wam że Metallica jest pierwsza na thrashowym podium i nigdy z niego nie zeszła. Niereformowalne pseudo-metale dalej mogą gadać "Meta się skończyła", dla mnie to pustogłowia. Pozdrowienia dla wszystkich. Dzięki Metabrachu że to znalazłeś.
Ostatnio zmieniony przez Artur dnia Nie Sie 10, 2008 5:46 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
Liczba postów : 1060 Age : 37 Location : Sochaczew Registration date : 10/12/2007
| Temat: Re: Cyanide :D Nie Sie 10, 2008 5:25 pm | |
| | |
|
| |
Olaf
Liczba postów : 745 Age : 36 Location : Żnin Registration date : 28/12/2007
| Temat: Re: Cyanide :D Nie Sie 10, 2008 7:01 pm | |
| Całe wykonanie w wersji mp.3.ale live^^ http://www.sendspace.com/file/aeb92gA co do samego utworu.Podpisuję się^^ Zaje...forma,zaje...thrash,zaje,...powrót do korzeni! No i Igor ma racje brakuje Jansona i jego kręciszyii A bo Rob tylko małpkę umie robić | |
|
| |
Igor
Liczba postów : 1062 Age : 33 Location : Warszawa Registration date : 11/02/2008
| Temat: Re: Cyanide :D Pon Sie 11, 2008 9:04 am | |
| No jak sam gdzieś napisałeś... nie mam pytań! Wiekli powrót! | |
|
| |
madzia21081991
Liczba postów : 148 Age : 33 Location : okolice Rzeszowa Registration date : 17/04/2008
| Temat: Re: Cyanide :D Pon Sie 11, 2008 10:32 am | |
| no ja juz nic nie musze dodawac ;D numer zaj......;D | |
|
| |
Piotrek Moderator Forum
| Temat: Re: Cyanide :D Pon Sie 11, 2008 12:39 pm | |
| Mi też się podoba ta piosenka, i wierze w to że każda piosenka na Death Magnetic będzie lepsza od poprzedniej hell YEAH!! | |
|
| |
Lejsu
Liczba postów : 136 Age : 33 Location : Kamienna Góra Registration date : 10/12/2007
| Temat: Re: Cyanide :D Pon Sie 11, 2008 2:41 pm | |
| Piosenka zajebista. Choć jest to nowa piosenka to na Ozzfest bardziej mi się podobało Mercyful Fate z Kingiem na wokalu. Ale fakt Cyanide jest świetna: perkusja, solo, James. No i zajebista też ta partia Lars - Rob.
Mi tam wcale Jasona nie szkoda ]:-> | |
|
| |
Trzeszcz
Liczba postów : 93 Age : 35 Location : Inowrocław (kuj-pom) Registration date : 16/08/2008
| Temat: Re: Cyanide :D Sob Sie 16, 2008 8:07 pm | |
| podoba mi sie na maxa... czuje już tą płytke... łooo miazga bedzie ... juz to wyczaiłem na gitarce (obaczajłem dziesiątki razy i nutka po nutce kminiłem co oni tam w mostku grają ) a mi się solówka kojazy z solówką z Ride The Lightning (3:40) | |
|
| |
Olaf
| Temat: Re: Cyanide :D Czw Sie 21, 2008 7:17 pm | |
| Przy The Day That Never Comes wypada bardzo blado,ale też dobry,ale mi się już przejadł | |
|
| |
Trzeszcz
Liczba postów : 93 Age : 35 Location : Inowrocław (kuj-pom) Registration date : 16/08/2008
| |
| |
Olaf
| Temat: Re: Cyanide :D Czw Sie 21, 2008 7:21 pm | |
| Przecież Day That Never Comes zrównał wszystko z ziemią,pozamiatał wszystko co napotkał na swej drodze pozostawiając mi i Igorowi łzy w oczach ;( Coś w tym musi być... | |
|
| |
Issues
Liczba postów : 170 Age : 33 Location : Chodzież Registration date : 29/02/2008
| Temat: Re: Cyanide :D Czw Sie 21, 2008 8:06 pm | |
| Hehe nie tylko wy mieliście łzy w oczach! Ciągle tego słucham i chce mi sie beczeć, oczywiście ze szczęścia:D | |
|
| |
Olaf
| Temat: Re: Cyanide :D Pią Sie 22, 2008 6:31 am | |
| A mi wręcz przeciwnie Ale nie zrozumcie mnie źle,że niby płaczę bo piosenka słaba.Po prostu za tekst | |
|
| |
Igor
| Temat: Re: Cyanide :D Wto Wrz 02, 2008 3:23 pm | |
| No słuchałem dziś wersji studyjnej (wielkie dzięki Olaf) i dla mnie jest o pół wokalnego nieba lepsze niż My Apocalipse Naprawdę świetny kawałek a już ten refren...aaahhh...basowy wstęp a potem "Suecide!" uhh... szkoda, że cały utwór nie jest taki ciężki... mam nadzieję, że znajdzie się miejsce dla drugiego Sad But True albo Devil's Dance | |
|
| |
Trzeszcz
| Temat: Re: Cyanide :D Sro Wrz 03, 2008 12:42 pm | |
| Ta piosenka jest dobra i tyle... studyjna wersja jeszcze to potwierdziła... ze niby najgorsza na płycie?? lol... to ciekawe co bedzie z resztą... masakra... My Apocalypse jest zajebista i The Day That Never Comes tez ale Cyanide jest jakoś tak fajnie pokręcona i ten motyw główny mi sie podoba (podobny troszke do Eye of the Beholder) i Empty are they??.. i potem Suicide!... i dalej ten mostek jest pokręcony w cholere ale Lars sie pokazuje świetnie... kurde to mi sie widzi na maxa... I w wersji studyjnej nareszcie dobrze słychać co jest tam grane... a wokal dobry w chuj i słychać to mega charczenie! wokalnie zajeświetnie! ...takze Cyanide wymiata... jak dla mnie... teraz prawie cały czas słucham mimo świetnej Apokalipsy i Dnia który nie nadejdzie... wcześniej koncertówki troszke mniej słuchałem bo mi się przejadło i jakość była taka se... Death!!!!! Hear me call your name!!!! | |
|
| |
Olaf
| Temat: Re: Cyanide :D Pią Wrz 05, 2008 4:58 am | |
| A wiec po przesłuchaniu live było dobrze,ale bez orgazmu jaki zapewniły mi inne starsze songi.Po wysłuchaniu wersji studyjnej,wiedziałem,że to jest to,wiedziałem,że to jest ta Metallica jaka zawsze powinna być.Świetna aranżacja,świetne wykonanie.Tylko ta kaczka Kirka na początku mnie drażni Ale ogólnie to genialny utwór,z genialnym przesłaniem,i jeszcze genilaniejszym refrenem "Suicide, I've already died" A to według recenzentów jeden ze słabszych punktów płyty Oni chyba coś z głowa mają...dla mnie to jeden z mocniejszych stron DM xD Pozdrawiam \m/ | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Cyanide :D | |
| |
|
| |
| Cyanide :D | |
|